FAKTA TYSKLAND 
Yta 357 112 km2
Största stad: Berlin 
Stadsskick:Förbundsrepublik
Valuta: Euro
Religion: Kristendom 
Antal invånare: 80 523 700 
Språk: Tyska 
Tidzon: UTC 1 
Med bil: Högertrafik, Säkerhetsbälte obligatoriskt på alla platser, ej tillåtet med dubbdäck, promillegräns 0,5, Mobiltelefon endast tillåtet under körning med handsfree
Vatten: Kranvattnet är drickbart  
El: 220 V, samma uttag 
Visum: Behövs ej
Vaccinationer: Behövs ej

Currywurst mit ein Bier bitte!

Spröd vit sparris på våren, hav av gula rapsfält, gemytliga bier stube vacker natur är bara lite som Tyskland bjuder på. Vi har valt ut våra favoritställen som vi lärt känna under över tio års tid, från Tysklands riviera i Timmendorfer Strand, slott i Fleesensee eller ett modernt boende intill den pulserande storstaden Hamburg.

Balmer See

Usedom Balmer See

Njut av lugnet vid Usedom, Tysklands näst största ö på den natursköna Balmer See Golf Resort. Det är en idyll omgiven av pittoreska halvöar, stora vassbäddar och fridfulla fiskebyar. Det här är ett måste för den perfekta semestern i den vackra Östersjön Mecklenburg-Vorpommern. 
>>Balmer See

Fleesensee

Radisson Blu Schloss Fleesensee, en resort som har allt!

Schloss Blücher från 1842 är hjärtat i Fleesensee. Efter en investering på en miljard kronor stod den här kompletta resorten färdig år 1999. Det är en unik destination som täcker ett 350 hektar stort område, belägen en timmes bilresa från Rostock. Här finns det härliga hotellet, gourmetrestauranger, barer, fitness-och skönhetscenter, pool, bubbelbad, bastu, turkiskt bad, möjligheter till en mängd sporter
>>Fleesensee

Timmendorfer hof

Hotel Sand, tyska rivieran Timmendorfer Strand


Här på Hotel Sand bor man precis i början av den mysiga strandpromenaden i Timmendorfer Strand. Timmendorfer Strand har ett stort urval av trevliga restauranger och butiker.
>> Hotel Sand

Grand Hotel Spa & Golf Resort Seeschlösschen

Grand Hotel Spa & Golf Resort Seeschlösschen, lyxigt golfpaket i Timmendorfer Strand

Söker du något riktigt speciellt, kanske vill fira något? Då är det här ett utmärkt alternativ! Ett lyxigt boende med en suverän service. Hotellet ligger vackert vid strandkanten intill strandpromenaden som leder in till Timmendorfer strands mysiga stadskärna.
>>Grand Hotel Spa & Golf Resort Seeschlösschen

Strengliner Mühle

Strengliner Mühle golfpaket med rustik, lantig känsla

Här bor du och äter gott i en mycket avkopplande miljö på det charmiga och gästvänligt hotell beläget i en lantlig miljö 20 minuter från Lübeck.
>>Strengliner Mühle

Steigenberger Treudelberg


Hamburg, Hotel Steigenberger Treudelberg

Här bor du i en lugn avkopplande miljö intill Hamburgs stora naturreservat Alstertal men samtidigt endast 10 minuter från Hamburg. Treudelberg är ett modert hotell som har ett bra utbud av faciliteter, fint spa.
>>Treudelberg