Turnberry måste bara upplevas på plats!

Belägen i en underbar avskild miljö vid den dramatiska skotska kusten, ca 45 minuter från Prestwicks flygplats ligger den här historiska anläggningen. Här är en atmosfär av tradition kombinerat med modern bekvämlighet.

Aktuellt väder på resmålet
Download weather

YoWindow.com yr.no

 

  • Priser
  • Hitta hit
  • Om boendet
  • Film
  • Att göra
  • Whisky
Turnberry Resort 19/10-31/10 1/6-18/10

3 nätter i dubbelrum
Frukost

3 495 4 550
Samma paket som ovan i enkelrum 5 795 7 850

3 nätter i dubbelrum
Frukost
4 550 5 950
Samma paket som ovan i enkelrum 7 550 10 350
 

Tycker du Turnberry Resort verkar vara intressant resmål, låt oss komma med ett förslag.

Avresedatum
Reslängd nätter
   
Tillval Enkelrum  
Namn
email

Visa Bon Voyage på en större karta
Turnberry Turnberry
Det här är en mytomspunnen destination med en lång historia. Redan 1906 slogs portarna upp. Under årens lopp har många klassiska mästerskap spelats här av legender inom golfen. Turnberry ligger otroligt vackert placerat med den klassiska vyn över fyren och ön Arran.
Turnberry Rum
Här finns 149 lyxiga rum, de är inredda i samma stil som hela hotellet med mjuka tyger, subtila färger och vackra trägolv. Rummen har härliga vyer över golfbanan eller havet. Det finns luftkonditionering, gratis mineralvatten, gratis trådlöst internet te och kaffe, rymligt skrivbord och MediaHub gratis dagstidning, fristående badkar, separat dusch.
Turnberry Restaurang
Här finns ett stort urval av restauranger. Signatur restaurangen är 1906 som fått namnet av när Turnberry grundades. Det finns få platser där mat, vin och miljö faller på plats som här. Menyn är klassisk fransk med en modern twist. Man använder sig av de allra finaste lokala råvarorna.
Turnberry Med en panoramautsikt över golfbanorna och Irländska sjön, är Ailsa Bar & Lounge hjärtat av Turnberry Resort. Detta är den idealiska mötesplatsen för avslappnade cocktails. Ailsa Bar & Lounge är också en fin restaurang som har en innovativ meny med skotska rätter.
Turnberry

Här finns så mycket att gör, du kan åka 4 hjulning, kasta pil, cykling eller rida på de vackra stränderna.

Turnberry

Spaet är en vilsam oas med vacker utsikt över Irländska sjön. I hjärtat av Spaet ligger en 20 meters simbassäng med bubbelpool och toppmoderna Technogym Fitness Studio.


Upptäck den dramatiska vackra Ayrshire området i, sydvästra Skottland som karaktäriseras av havet, historia, ett stort litterärt arv med poeter och författare som Robert Burns. Det är en vacker natur med mil efter mil av kust och försiktigt böljande kullar.

Culzean slottet i Prestwick

Culzean slottet i Prestwick
Culzean Castle är en av Skottlands mest populära sevärdheter. Det är mycket vackert placerat på en klippa vid Maybole omgiven av en enorm park med djupa skogar, anlagda trädgårdar och oländig kustlinje. Det magnifika slottet byggdes i etapper mellan 1777 och 1792. 1945 övergick slottet i National Trust for Scotland ägo och är öppet för allmänheten. Man kan lätt tillbringa en hel dag att utforska parken och slottet.

 

Glasgow

Glasgow

Glasgow är en vibrerande och energisk, stad året runt med en konstscen som regelbundet producerar banbrytande produktioner och lockar högprofilerade utställningar. Det är Skottlands största stad och är det femte mest populära turistmålet i Storbritannien. Glasgow är känd för sin kultur, stil och vänlighet av dess folk. Staden erbjuder en blandning av internationellt hyllade museer och gallerier, fantastisk arkitektur, pulserande nattliv, fantastisk shopping och ett varierat utbud av restauranger och barer.

Robert BurnsRobert Burns museum
Robert Burn är betraktad som nationalhjälte med egen dag i den skotska kalendern då det bland annat brukar hållas särskilda Burnsmiddagar. Burns inspiration var främst hans många kärleksförbindelser. Upphovsman till en rad odödliga verk, däribland Auld Lang Syne Address to a Haggis, My love is like a red red rose och To a mouse, den sistnämnde vilken insprirerade John Steinbeck till boken Möss och människor. Det sägs om Bob Dylan att Dylan också har Robert Burns som favoritpoet. Museet som är beläget strax utanför Ayr omfattar den berömda Burns Cottage där poeten föddes, de historiska landmärken, där han som hans största verk, den eleganta monument och trädgårdar skapade i hans ära och de viktigaste samling av hans liv och verk..

Lär dig mer om Skottsk Whisky när den är som bäst!
Här är några riktigt trevliga lokala destillerier som ligger runt 70 km ifrån Prestwick. De är öppna dagligen med olika rundturer och provningar.

 

Auchentoshan Whisky

Auchentoshan Distillery

Auchentoshan Distillery är beläget strax norr om Glasgow, 64 km från Prestwick. Destilleriet grundades 1823 och ägs sedan 1984 av Morrison Bowmore Distillers limited, som förutom Auchentoshan även äger destillerierna Bowmore och Glen Garioch. Auchentoshan är en av få skotska single malt whisky som destilleras tre gånger i stället för två. Det är en ljus och lätt whisky av Låglandstyp. Det är öppet alla dagar i veckan och här finns många olika turer och provningar att välja mellan.

Glengoyne WhiskyGlengoyne Distillery
Glengoyne är vackert beläget vid foten av Dumgoyne Hill norr om Glasgow, 73 km från Prestwick. Destilleriet är öppet alla dagar i veckan med riktigt bra rundtuurer och olika typer av provningar. Det finns något för alla och, för att citera Richard Grindall i The Spirit Of Whisky ”det finns ingen bättre plats på jorden att sitta och ta ett glas maltwhisky”!

>> Se film Glengoyne
Arran Whisky

Arran Whisky

Passa på att besöka det lilla whiskydestilleriet vid Lochranza, på den norra delen av den vackra ön Arran. Det ligger 74 km från Prestwick och man tar en färja ut till Arran. Det är ett av få återstående oberoende destillerier i Skottland, och det enda Malt Whisky destilleriet på Arran. Det är öppet året runt för guidade turer och provningar. Här används bara de traditionella metoder för destillering, naturliga råvaror, deras Single Malts är icke-chillfiltered, vilket betyder att de är naturligt i pigment och precis som whisky ska vara!

>> Se Arran Whisky