Rom

Besök Rom eller den eviga staden som den kärleksfullt kallas!

Rom är genomsyrad av historia som går ända tillbaka till antiken samtidigt pulserar staden av de senaste trenderna.
Aktuellt väder på resmålet
Desktop weather
YoWindow.com yr.no
  • Priser
  • Om boendet
  • Hitta hit
  • Information

Hotel Trevi

16/3-31/3
5/7-3/9
1/4-4/7
4/9-31/10
4 nätter i dubbelrum
Frukost
2 450 4 095
Samma paket som ovan i enkelrum 4 295 7 395

7 nätter i dubbelrum
Frukost
3 650 6 150
Samma paket som ovan i enkelrum 6 395 11 095


Italien har infört en citytax (en slags turistskatt) i vissa städer. Den betalas på plats i samband med utchekning och uppgår till ca 3 Euro per person och dag.

Tycker du Rom verkar vara ett intressant resmål, låt oss komma med ett förslag.

Avresedatum
Reslängd nätter
   
Tillval Enkelrum  
Namn
email
Hotel Trevi
Hotel Trevi

Upplev den Eviga staden Rom och bo med en perfekt utgångspunkt från den historiska fontänen. Här promenarar du direkt till Via Veneto, spanska trappan, den historiska stadskärnan och har allt Rom kan erbjuda inom räckhåll!
Hotel Trevi


Hotell trevi är ett charmigt 3 * superiour som ligger i en klassisk och vacker 1600 - tals byggnad.

Hotel Trevi

Frukosten serveras högst upp i hotellets takterass med en vacker utsikt över Roms skyline.
Parco De Medici
Här bor du ett stenkast från den kända Trevi fontänen och nära till den historiska stadskärnan.

Visa Bon Voyage på en större kartav
Rom Colosseum

Colosseum

Man kan bara inte missa Roms mest kända antika landmärken! Den ellipsformade amfiteatern byggdes mellan 70 och 80 e.Kr för att underhålla sin publik med kamper mellan vilda djur, avrättningar, gladiatorspel och teater. Colosseum rymde som mest 87 000 åskådare, den har en omkrets på 524 meter och är 48 meter hög. Colosseum fick sitt namn efter en koloss, det vill säga en 40 meter hög staty av kejsar Nero. Statyn som var utförd i förgylld brons smältes senare ner för tillverkning av vapen. Även armeringen till Colosseum drogs ut och smältes ner till vapen, vilket ledde till att en stor del av byggnadens yttre del rasade samman vid ett jordskalv. Den del av byggnaden som återstår är ännu en mäktig syn och ett populärt turistmål.

Rom Forum Romanum

 

Forum Romanum

Det här är hjärtat i den antika delen av Rom. Det var här som var den offentliga platsen för politiska möten, handel och religiösa ceremonier. Det är beläget mellan kullarna Capitolium, Palatinen och den mindre och lägre Velia. Ena änden av torget sluttar svagt upp mot kullen Palatinen, där en del av Via Sacra, ”Den heliga vägen”, som användes för processioner, fortfarande syns. Ett stort antal tempel och nyttobyggnader uppfördes på Forum Romanum. Bland de mest kända monumenten är Vestatemplet samt de båda triumfbågarna uppförda till kejsarna Titus (80 e.Kr.) och Septimius Severus (203 e.Kr.) ära.
Forum Romanum utgör en av världens främsta turistattraktioner.

Rom Vatikanstaten

 

Fontana di Trevi och Spanska trappan

Båda dessa berömda romerska landmärken kan ganska lätt integreras tillsammans. Fontana di Trevi byggdes vid slutpunkten av Aqua Virgo, och är en av Roms största fontäner.
Legenden säger att om du vänder ryggen mot fontänen och kastar ett mynt i över höger axel, kommer din återkomst till Rom garanteras. Spanska trappan är känt som en plats att träffas och brukade vara en plats där modeller av Rom skulle vänta i hopp om att bli vald av en rik konstnär.
Stegen leder till Trinita dei Monti kyrka, och kan nås med hiss för dem som inte kan klättra dem.

Rom Vatikanstaten

Vatikanmuseer, Peterskyrkan, Sixtinska kapellet

Man kan inte missa att besöka Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan. Vatikanens magnifika museikomplex i Vatikanstaten har cirka 12 000 rum och spänner över en nästan 4 000-årig historia. Museerna hyser en omfattande samling målningar, skulpturer och gobelänger.
Peterskyrkan är uppkallad efter aposteln Petrus, som led martyrdöden omkring år 64 e.Kr. och som antas ha blivit begravd på denna plats.
Sixtinska kapellet är påvens privata kapell i Vatikanen som används vid en konklav. Kapellet består av ett långt, enkelt rum som är smyckat med en mängd kända konstnärer. Bland andra Sandro Botticelli, Pinturicchio och Michelangelo.

Att ätaRom Vatikanstaten

Restauranger

Mat och dryck är en del av upplevelsen när man besöker Rom! Och här kryllar det av underbara små restauranger. Givtevis måste man ju bara hugga in på pasta och pizzor men sedan finns så myckt mer! Middagen är handlar ju inte bara om att bli mätt utan här är det ett sätt att umgås. En middag startar senare och slutar inte förrän fram emot tio, elva tiden. I Trastevere och kring Piazza Navona och Pantheon hittar du många små och trevliga restauranger med uteserveringar.
Området runt Pantheon och Fontana di Trevi är det mer turister och kanske prislappen där något höger. Men undviker du restaurangerna närmast de större turiststråken kommer du undan betydligt billigare. .

 

Rom VatikanstatenShopping i Rom

Rom är känt för sitt stora utbud av butiker från världens mest exklusiva butikerna till pittoreska marknader.
Området runt Piazza di Spagna är känt för trendiga designerbutiker med sina unika och extravaganta skyltfönster. De stora modehusen och smyckesdesigners håller till vid Via Condotti.
Det finns många speciella marknader i Rom, en är den klassiska
Campo de ’Fiori (Piazza Campo de’ Fiori). Här finns förutom bra shopping en matmarknad som funnits i århundraden. Här kan man strosa runt och känna dofter och smaker av lokala delikatesser, grönsaker och andra spännande livsmedel.