Bra att veta inför resan

Bokning

Här på vår hemsida kan du se vårt utbud av destinationer. Vi har tagit fram ett antal paket till varje destination där vi föreslag på reslängd, pension dessa klara reseförslag finns presenterade vid varje destination. Tycker du att något paket verkar vara intresant och vill göra en bokning så kontakta oss.

Skräddarsytt - så som du vill ha det!

Med ett stort utbud av detinationer, kunskap kring destinationerna har vi möjlighet att skärddarsy din drömresa efter vad du skulle vilja se, göra och uppleva! Vi tar gärna del av dina planer i ett tidigt skede för att komma med specifika förslag. Därför är du mycket välkommen att kontakta oss: mail till Bon Voyage eller ringa på tel 035 120 335 för att diskutera din resa.

Att boka

Du bokar din resa genom att antingen sända in en offertförfrågan direkt från hemsidan där vi återkommer inom kort med ett reseförslag som du kan ta ställning till, eller via telefon 035 120 335 eller med ett mail info@bon-voyage.se


Betalning av resa
I samband med bekräftelsen av resebokningen, debiterar bon voyage en anmälningsavgift på 500 kr, denna avdrages vid slutbetalning. Om resan bokas mindre än 30 dagar före avresa debiteras ingen anmälningsavgift. Resterande belopp betalas 30 dagar innan avresa. Om du har ett presentkort eller är berättigad till annan rabatt dras då rabatten direkt på din faktura. Du kan betala din resa med VISA, Master, Diners då ringer du enkelt in dina uppgifter så ordnar vi betalningen. Flyg betalas direkt i samband med flygbokningen med kundens kort.


Resehandlingar

Färdhandlingar levereras normalt inom 7-14 dagar efter beställning. Till din resa kommer du att erhålla hotellvouchers och vägbeskrivningar samt biljetter/vouchers om vi ordnat flyg, transporter, färja eller annan kring service som är beställd. Vi ber er alltid vänligen att kontrollera att de överrenstämmer med er bokning.

Har du ej erhållit dina resehandlingar 7 dagar före avresa är det viktigt att du kontaktar Bon Voyage på telefon 035 120 335.

Preliminärbokning?

Skulle du vilja preliminärboka en resa, kan vi allra oftast lösa detta! Uppge detta i samband med bokningen eller vid förfrågan så får du får du besked om hur länge vi kan hålla den som preliminär och när en anmälningsavgift måste betalas.

Trygghet

Resegarantier är ställd till kammarkollegiet enligt gällande bestämmelser. Bon Voyage har antagit särskilda Resevillkor och allmänna villkoren för paketresor som antogs att gälla från 1993-02-02 av Svenska Rese- och Turistindustrins Samarbetsorganisation. Se Resevillkor

Önskar du kan du alltid boka ett avbeställningskydd i samband med din resa, 200 kr. Det gäller vid sjukdom tillsammans med läkarintyg enligt Bon Voyage

Övrigt att tänka på inför resan

Hälsa Som EU-medborgare har du rätt till akut sjukvård inom EU. (Beställ EU-kortet European Health Insurance Card (EHIC) för avresa via Försäkringskassan).Försäkning Du bör ha en reseförsäkring om du exempelvis skulle behöva hemtransport på grund av sjukdom, olycksfall. Det åligger resenärern att se till att fullgott försäkningsskydd finns.
Pass Som EU medborgare krävs ett giltigt pass till våra resmål. Tänk på att ett pass som går ut under restiden är ogiltigt.
Om det händer
Du blir akut sjuk, råkar ut för olycksfall eller behöver akut tandvård, ordineras vila på hotellrum, din medresenär blir sjuk eller måste resa hem
1. Skaffa läkarintyg (från första dagen, se till att läkarens ordination, t ex sängläge, framgår klart)
2.Spara alla kvitton
3.Vid behov, ring alarmcentral, t ex SOS
Viktiga telefonnummer
Bon Voyage Jour 0739 83 99 32
SOS International +45 70 10 50 50
Euro-Alarm +45 70 10 90 50
Nordic International Assistance +45 70 20 21 7

Färjor

Färjorna ingår inte i resepaketen. Vi hjälper kostnadsfritt till att boka din färja, säg bara till i samband med din bokning. Bolagen vi arbetar med är
Sträcka T&R Bolag Hemsida
Helsingborg-Helsingör, Rödby - Puttgarden, Gedser-Rostock Scandlines www.scandlines.se
Helsingborg-Helsingör, Rödby - Puttgarden, Gedser-Rostock HH-Ferries www.hhferries.se

Flyg

För att du som resenär ska få det allra bästa priset på din resa ingår inte flyget då det varierar kraftigt beroende på bolag och datum. Vi hjälper gärna till att hitta det bästa flyget för dig, vi tar 250 kr i bokningsavgift.
Se mer information i flygguidenHyrbil
Vi använder oss av Holiday Autos och Euro rent a car. Den hämtas och lämnas vid flygplatsen. Vi ordnar alltid att bilen har en fullgod försäkring med självriskeliminering. Eventuell extra tilläggsförsäkring betalas av kunden. Hyrbilsbolagen tar ut en depositionsavgift när bilen hämtas, den här kan täckas med kreditkortet.

Transporter på plats

På Irland, Skottland och England är det relativt korta avstånd mellan flygplats och hotell. Vi rekommenderar därför taxi. Önskar ni hjälp med transportservice kontakta oss så hjälper vi till.